Haine si accesorii vintage la cele mai bune preturi. Trimiteti un mail la vintage4uro@gmail.com in care sa specificati articolul dorit si datele complete de contact. Expedierea se va realiza in cel mai scurt timp prin Posta Romana, cu plata in sistem ramburs.

vineri, 9 martie 2012

9 MARTIE - SARBATOAREA MUCENICILOR

Marcată în calendarul ortodox cu o cruce neagră, 9 Martie aduce în casele românilor sărbătoarea creştină a Sfinţiilor 40 de mucenici din Sevastia, alaturi de străvechi practici de pomenire a moşilor de neam şi de invocare a primăverii.
Se spune că pe vremea împăratului Lichinie, în Sevas­tia, cetatea Armeniei, trăia un voievod cumplit pe nume Agricolae şi că acesta avea o armată formată din 40 de soldaţi, toţi creştini. Prinzând de veste, voievodul i-a silit să se lepede de dreapta credinţă pentru a se închina idolilor. Refuzând să o facă şi încălcând astfel porunca, soldaţii au fost supuşi unor torturi de neimaginat. Au fost ţinuţi o noapte într-un râu îngheţat, le-au fost zdrobite fluierele picioarelor, iar după ce şi-au luat cununa muceniciei de la Hristos, trupurile lor au fost arse pe rug şi aruncate într-un râu. Si de atunci se praznuiesc cei 40 de mucenici.


Nu trebuie să uităm că toţi oamenii care nu au nume de sfinţi îşi serbează astăzi onomastica, iar tot ce semănăm azi va rodi de 40 de ori mai mult si că ,aşa cum va fi vremea azi , o vom avea şi în următoarele 40 de zile.

Niciun comentariu: